• To change one’s mind is to change one’s pattern

  To change one’s pattern is to change one’s life.

  Kahu Abraham Kawai'i

 • De grondlegger van Kahuna Bodywork 

  Kahu Abraham Kawai'i

  Kahu Abraham Kawai'i, is de grondlegger van Kahuna bodywork en de oprichter van Nā Pua 'Olohe. 

  Hij richtte Nā Pua 'Olohe op om zijn kennis van de traditionele Hawaiiaanse overtuigingen te delen en de universele principes met de wereld te delen. 

  Kahu Abraham ontdekte namelijk dat de Kahuna principes die hij geleerd had geen culturele kader kende.

  De principes zijn universeel

  Kahu Abraham Kawai'i, is de Kahuna (meester) door wie alle Kahuna trainingen in de niet-Hawaiiaanse samenleving zijn ontstaan. Massage was slechts een onderdeel van de Kahuna training die hij gebruikte om mensen meer inzichten te geven in zichzelf en in het leven.

   

  Hij was een meester in vele kahuna-kunsten en reisde de hele wereld over om les te geven voordat hij zich in Kaua'i vestigde waar hij samen met Ho'okahi Tamara nog vele trainingen verzorgde.

   

  In 2004 stapte Kahu Abraham uit dit bestaan. ​​Ho'okahi Tamara zijn student, echtgenote en partner, zet zijn werk nog altijd voor via Nā Pua 'Olohe.

 • Hoe Hawaii in mijn leven kwam

  Eigenlijk kan ik mij niet anders herinneren, als dat Hawaii in mijn leven is geweest. Met Hawaii refereerde ik naar al mijn herinneringen aan Hawaii, Nā Pua ‘Olohe, Kahu Abraham Kawai'i en Hoʻokahi Tamara. Vanaf kinds af aan nam mijn moeder mij mee naar Nā Pua ‘Olohe, naar het Hawaii, waar ik als kind aan huis werd ontvangen, terwijl zij daar trainingen volgde. Op 12 jarige leeftijd volgde ik mijn eerste training, en daar bleef het niet bij. Ik ben daarna nog 3 keer teruggegaan en volg tot de dag van vandaag nog verschillende lessen bij Hoʻokahi Tamara.

  Lara Braat met Hoʻokahi Tamara

  Thuiskomen

  Toen ik in 2019 besloot om weer trainingen te volgen bij Nā Pua ‘Olohe voelde dit echt als thuiskomen. Hier sta ik op de foto met Hoʻokahi Tamara de vrouw Kahu Abraham Kawai.

  Kahu Abraham Kawai'i met Lara Braat

  De eerste training

  Op 12 jarige leeftijd volgde ik samen met mijn moeder mijn eerste training in Hawaii. Hier sta ik op de foto met Kahu Abraham Kawai‘.

  Lara Braat

  Mijn eerste keer in Hawaii

  Ik mocht mee, toen mijn moeder een training volgde bij Kahu Abraham Kawai‘i en Hoʻokahi Tamara. Terwijl zij een confronterende en leerzame training onderging, speelde ik in de tuin en werd ik opgevangen door de Kahu, Hoʻokah en haar kinderen.