• Don't wait for the storm to pass learn to dance in the rain

   

 • Mijn verhaal

  Verwekt door twee spirituele wezens heb ik eigenlijk al vanaf jongs af aan veel mooie levenstools aangeleerd gekregen. Waar mijn vader mij onderwees over familiesystemen, EFT en Indianen principes was mijn moeder psychosynthese gids en nam zij mij al op jonge leeftijd mee naar Hawaii waar zij cursussen volgde.   

   

  Ondanks de invloeden van mijn thuishaven, heb ik vanaf mijn puberjaren tot midden 20'er er alles aan gedaan om maar niet zweverig over te komen. Mijn interesse in mensen is er altijd al geweest, alleen vervulde ik dat op andere manieren. Ik koos voor een opleiding met een duidelijke structuur, die in mijn ogen zekerheid zou bieden: Bestuurskunde en Overheidsmanagement.  

   

  Het was tijdens mijn studie dat ik mijn eerste coach en therapiesessie boekte. Er was op zowel persoonlijk als op familiair vlak genoeg werk aan de winkel. Ik kwam er zelf niet uit en vanuit mijn opvoeding was mij gelukkig geleerd dat coaching en therapie niet iets is voor zwakken, maar juist voor mensen die echte stappen willen zetten in het leven. Iedereen doet er goed aan om zo nu en dan een spiegel voor te houden.  

   

  Als ik terug denk, was het rond die periode dat ik ergens diep van binnen wist, ik wil dit ook. Ik wil mensen helpen om naar zichzelf te kijken. Ik wil therapeut worden. 

   

  Ik heb eerst andere paden moeten bewandelen voordat ik hier kwam. Mijn hoofd heeft het namelijk jarenlang voor het zeggen gehad en die vertelde mij genoeg redenen waarom therapeut zijn niks voor mij was. Maar daar ben ik dan; ACT- therapeut in opleiding en gecertificeerd NLP Master & ACT coach. 

   

  Toen mijn relatie van ruim 8 jaar over uit ging en ook de geplande toekomst in Spanje niet bleek te zijn waar ik gelukkig van werd besloot ik om aan mijzelf te werken. Ik ging een cursus volgen bij Nā Pua ‘Olohe, bij de mensen waar ik mij als kind zo welkom had gevoeld. Het voelde als thuiskomen en het was het begin van het terugvinden van mijzelf.

  Ja dat klinkt misschien wat zweverig, maar dit was wel hoe het voelde. Het was daar dat ik realiseerde dat de ingang naar meer zelfcompassie via het lichaam te is. Door onder andere de massages, ontspanningsoefeningen aangevuld met de Hawaiiaanse (universele) principes herinnerde ik weer wat ik echt wil in dit leven.

   

  Mijn lichaam is de ingang. 

   

  Toch liet mijn hoofd mij niet met rust. Naast dat ik het heel leuk vind om nieuwe dingen te leren, vond ik ook dat als ik naast de massages en de ontspanningsoefeningen mensen mentaal wilde ondersteunen, ik daar een gedegen theoretische opleiding voor moest hebben.

  Om zowel mijn theoretische kennis als coachvaardigheden aan te vullen volgde ik de NLP Participeer & Master opleiding, Psychosociale Basis Kennis en de ACT-Coach opleiding. Wat mij betreft blijft het daar niet bij, want wat is er nu leuker dan een leven lang leren?

 • Lara Braat, eigenaar ontspanningsmoment

  Waarom werken met Lara

  • Persoonlijke & maatwerk
  • Ruime openingstijden
  • Gecertificeerde NLP & ACT coach
  • Holistiche body & mind aanpak
  • Zowel online als oflinecoaching

   

  Benieuwd? Maak via onderstaande knop een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek of bel, App gerust naar: 06-27255181